Tässä reseptissä on käytetty tofua mutta voit friteerata samalla taikinalla katkarapuja, kanaa, kasviksia tai lihaa.

  Friteerattu tofu


500 g
1/2 dl
1 l

1/2 dl
1/2 dl
1 dl
1/4 tl
1 tl 
1/2 dl
 

AINEKSET (kuudelle)
kiinteää tofua
1/2 dl thaichili-kastiketta
öljyä (uppopaistoon) 
TAIKINA
maizenaa
vehnäjauhoa
riisijauhoa
leivinjauhoa
suolaa
vettä

 

Paloittele tofu n. 2 cm kanttiinsa oleviksi paloiksi. Marinoi thaichili-kastikkeessa ainakin 2 tunnin ajan, mielellään yön yli.

Sekoita taikina, sen tulee olla mahdollisimman paksua mutta vielä dipattavaa.

Kuumenna öljy kattilassa.

Ota tofupala haarukkaan, dippaa se kauttaaltaan taikinaan ja tiputa öljyyn paistumaan.

Ruskista kaikki palat ja nostele 
talouspaperin päälle kuivumaan.

Tarjoa osana isompaa ateriaa tai coctail-paloina.