Aasialainen sieni-kasvisvokki(4)

1 sipuli
puolikas tai neljännes tuoretta chiliä
1 paprika
1–2 porkkanaa
150 g ruskeita herkkusieniä
puolikas kiinankaalia (350 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
tilkka hunajaa tai inkiväärisiirappia
tuoretta basilikaa tai persiljaa
paahdettuja, kuorittuja maapähkinöitä

Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi tai höylää porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita, leveitä lastuja pitkittäin. Viipaloi sienet. Paloittele kiinankaali.

Kuumenna vokkipannu tai tilava paistinpannu ja lisää pohjalle öljyä. Lisää ainekset pannulle luettelon mukaisessa järjestyksessä. Kääntele aineksia ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät napakan kypsiksi.

Mausta vokkiruoka kalakastikkeella. Pyöristä maku hunajalla tai siirapilla. Lisää lopuksi tuoretta yrttisilppua ja pähkinöitä. Tarjoa sieni-kasvisvokin lisänä nuudeleita tai riisiä.