Japanilaisen keittiön merimiespata eli lihaa ja perunaa hiukan makeassa liemessä. Yksinkertaisesti upeaa.   Nikujaga

 

AINEKSET (neljälle)
400g naudanpaistia
muutamia siitakesieniä
4 perunaa
200g pakasteherneitä
2 isoa sipulia
2dl Dashilientä
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl miriniä
2 rkl soijaa
Öljyä
 

 

Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Suikaloi paisti.

Sekoittele mausteliemi jossa on dashi, sokeri, viinietikka ja mirin.

Paista paistisuikaleisiin väri nopeasti. Mausta soijalla.

Laita kannelliseen uunivuokaan paistisuikaleet ja sienet. Lorauta liemi kyytiin ja pakasteherneet. Sekoita varovasti myös loput aineet mukaan.

Kansi kiinni ja 225 uunissa reilu puoli tuntia niin että peruna on kypsä mutta napakka.

Jos tarvitaan tuhdimpi annos niin Udon-nuudelit sopivat tähän kaveriksi.