Tempura tarkoittaa uppopaistettuja vihanneksia. Hyvää ja terveellistä (ilmeisesti).
|
||||
|
Sekoita kastikeaineet. Laita kulhoon kylmää vettä, munat ja jauhot. Vatkaa mutta jätä hiukan kökköiseksi. Saa olla niin paksua että valuu hiljalleen lusikasta. Kuumenna öljy kattilassa 180C. Varo ettei syty - pidä tukahdutus kansi vieressä. Ei ikinä vettä rasvapaloon! Kokeile tiputtamalla leipäpala öljyyn. Jos se alkaa hissukseen sihistä ja ruskistua, ollaan oikeassa lämmössä. Dippaa vihannespalat taikinaan ja siitä suoraan kattilaan. Älä laita liikaa kerralla ettei öljy jäähdy. Paistoaika 1-4 minuuttia riippuen vihanneksen kovuudesta. |
|||
Menee alkupaloina tai osana isompaa kattausta. |
Kommentit