Suomalainen puuroriisikin käy tähän. Valmistusprosessi ja riisiviinietikka ovat ne tärkeimmät.   Villisikapata

 

AINEKSET (8 dl valmista riisiä)

5dl riisiä
8dl vettä
1/2 dl riisiviinietikkaa
4 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa

 

Ota siivilä ja mittaa siihen 5dl riisiä. Huuhtele riisiä pari minuuttia kylmällä vedelle. Laita riisi kattilaan ja lisää 6 dl kylmää vettä.

Anna riisin seistä siinä vartin verran ja laita liesi täysille ja kattilaan kansi. Heti kun vesi alkaa kiehua, voi tehoa vähentää. Anna riisin kiehua muutama minuutti ja katkaise sitten lämpö kokonaan. Jätä hautumaan kannen alle 10 minuutiksi.

kiehauta riisiviinietikkaa, suola ja ruokosokeria. Jäähdytä jääkaapissa nopeasti.

Ota riisi laakeaan kulhoon ja sekoita etikan kanssa varovasti käännellen. Lopputulos on tahmeaa ja muotoonsa jäävää "riisipuuroa".

Käytä erilaisissa susheissa tai sellaisenaan lisukkeena.