Kaura-pähkinälimput

5 dl piimää
0,5 pkt (25 g) hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl vaaleaa siirappia
1,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Pinnalle
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl vettä
(rouhittuja hasselpähkinöitä ja kaurahiutaleita)

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää kaurahiutaleet, kauraleseet, desilitra hiivaleipävehnäjauhoja ja siirappi ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota liinan alla lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia, kunnes seos kuplii.

Lisää suola ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa lopuksi joukkoon hasselpähkinärouhe.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahtia. Leivo kaksi pyöreää limppua ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Sekoita vesi ja vaalea siirappi ja sivele leivän pintaan. Ripottele halutessasi päälle kaurahiutaleita ja pähkinärouhetta. Paista vielä vajaat 10 minuuttia, kunnes enin kosteus leivän pinnasta on haihtunut