Kiinalaisten spudariruokaa joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.   Kevätkääryleet


200 g
1

3
100 g
1 pkt

1/2 tl
1 rkl
1
1
1 tl
1 rkl
1 rkl
1 tl
1 l
1

AINEKSET (neljälle)
kiinteää tofua
paprika
porkkana
kevätsipulia
nuudelia (kuivana)
kevätkäärylelevyjä (filotaikina käy myös)
seesamiöljyä
ruokaöljyä
valkosipulinkynsi
chili (siemenet pois)
raastettua inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijaa
ruokosokeria
öljyä (paistamiseen)
kananmuna
suolaa ja pippuria

 

keitä nuudelit ja jäähdytä. Suikaloi kasvikset pieniksi tikuiksi.

Kuumenna öljy, seesamiöljy, valkosipuli ja chili wokissa ja wokkaa kasvistikkuja minutti.

Lisää viinietikka, soija ja inkivääri. Kiehauta ja ota pois levyltä.

Sekoita kasvikset, murennettu tofu ja nuudelit keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita pari lusikallista täytettä filolevylle. Käännä ensin alhaalta kiinni, sitten päädyt kiinni, ja kieritä rullalle. Voitele vielä munalla viimeinen sivu ja käännä kevätkääryle kiinni.

Uppopaista kevätkääryleet öljyssä kullanruskeiksi.

Tarjoa alkupaloinadippienkanssa tai osana isompaa ateriaa.