Rapsakaksi wokattuja vihanneksia perus hapan-imelä kastikkeessa. Toimii hyvin suomalaisessa grillipöydässäkin.
 
  Hapan-imelät vihannekset


1
2
2
1
1

3 rkl
3 rkl
2 rkl
1 rkl
1 dl

 

AINEKSET (kuudelle)
vihreä parsakaali
porkkanaa
sipulia
keltainen paprika
punainen paprika
öljyä
KASTIKE
riisiviinietikkaa
ketsuppia
ruokosokeria
maizenaa
vettä
suolaa ja pippuria

 

Paloittele vihannekset reiluiksi kuutioksi. Parsakaali nupuiksi paloiteltuna.

Keitä porkkanapaloja 3 min, lisää parsat ja keitä vielä 2 min. Valuta kuivaksi.

Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla (muurinpohjapannu toimii hyvin ulkona.)

Ala latoa kasviksia wokkiin, ensin:
parsa ja porkkanat n. 4 min. sitten sipulit n.1 min ja paprikat sekaan, n.1 min. Kasvikset pitää jäädä napakoiksi!

Lisää vielä lopuksi kastike ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Tarjoa ja nauti.

Tarjoa osana isompaa kiinalaista ateriaa tai grilliruokien kanssa.