Tällä kertaa kyseessä varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa metrin päivässä! Eli raaka-ainetta ainakin riittää.   Kanaa ja bambunversoja

 

AINEKSET (neljälle)
500g broileria paloina
300g bambunversoja (tölkissä)
1 iso sipuli
1 chili
2 rkl ruokaöljyä
KASTIKE
liemi bambutölkistä
1/2dl ketsuppia
4 dl vettä
1/2dl riisiviinietikkaa
3 rkl ruokosokeria
3 rkl riisijauhoja (tai maizenaa)
suolat ja pippurit

 

Sekoita kastike maustumaan. Pilpusta chili. Kuori ja lohko sipuli veneiksi.

Kuumenna wok ratisevan kuumaksi. Lorauta öljy, chili ja paista broilerin pinta kiinni nopeasti.

Lisää bambut, pari kääntöä, sitten sipulit, pari kääntöä ja sitten lorotetaan kastike reunaa pitkin hitaasti mukaan. Ideana että wok ei viilene vaan pysyy infernaalisen kuumana.

Kun kastikkeen pinta kuplii, siirretään ruoka tarjoilukulhoon. Älä ole huolissasi broilerista. Se pääsee kyllä 77 asteen lämpötilaan viimeistään tarjoilukulhossa. Älä siis paista lintua puuksi asti.

 

Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa