Tervasuolattu kirjolohi

1 (noin 500 g) kirjolohifilee

2 rkl tervasnapsia
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta

Tarjoiluun
2 rkl tervasnapsia
tuoretta tilliä

Pyyhkäise kalan nahkapuoli talouspaperilla ja poista fileestä ruodot. Aseta filee kaksinkertaisen tuorekelmupalan päälle ja leikkaa kalaan veitsellä vinottain muutama viilto. Nosta kelmun reunat ylös ja valele filee tervasnapsilla. Ripottele tasaisesti merisuola, sokeri ja mustapippurirouhe.

Kääri kelmun reunat fileen päälle ja painele kelmun läpi mausteet tasaisesti fileen pintaan. Laita filee reunalliselle lautaselle ja anna suolautua jääkaapissa ainakin vuorokauden ajan.

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja pirskota pinnalle tervasnapsia. Koristele tillillä. Tarjoa kirjolohi limpun kanssa alkupalaksi. Lisäkkeeksi sopii perinteinen sienisalaatti.

Vinkki: Osa suolasta liukenee tervasnapsiin, mutta kala on silti vahvasti suolattu. Jos haluat vähemmän suolaa (1 rkl), anna kalan suolautua 2 vrk.