Japanilainen krapularuoka. Vähän niinkuin pizza mutta tietysti terveellisemmässä moodissa kun japanilaisesta ruoasta on kyse.   O-konomiyaki

 

AINEKSET (kahdelle)
1 dl vehnäjauhoja
2 dl dashilientä
2 kananmunaa
200g valkokaalia
200g purjoa
200g katkarapua, kypsää kanaa suikaleina tai tonnikalaa

Päälle
O-konomiyaki kastiketta 
(HP:n kastike käy myös)
majoneesia
 

 

Kuori kaalinlehdet yksittäisiksi ja leikkaa paksuin ruoti pois. Silppua kaali niin hienoksi suikaleeksi kuin mahdollista. Pese ja silppua purjo myös (jätä kourallinen vihreää osaa koristeeksi).

Laita kulhoon vehnäjauhot, liemi ja munat. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sitten vihannekset ja pyörittele tasaiseksi.

Pannu puoliteholle, öljyä kyytiin. Lusikoidaan pannulle tuuman paksu "pannari". Älä tee kovin suurta halkaisijaltaan kun se pitää saada vielä käännettyäkin.

Paista 5-10 minuuttia per puoli.

Heitä O-konomiyaki lautaselle. Levitä kastiketta kauttaaltaan ja pursota majoneesikuvio päälle. Viimeistele purjosilpulla.

Leikkaa suupalankokoisiksi terävällä veitsellä.

Käy sellaisenaan. Juhlien jälkeenkin hyvä.