Levärullia jossa täytteenä vihanneksia, kalaa, rapuja etc. Rullaamisen tarvitaan bambumatto.
 
  Maki sushi

 

AINEKSET (1 arkki = n. 10 makia)

Kurkku maki
3 leväarkkia (nori)
4 dl sushi-riisiä
1/2 kurkku (kuorittu, siemenet poistettu)
2 rkl mätitahnaa

retikka maki
3 leväarkkia (nori)
4 dl sushi-riisiä
1 hillottu retikka

lohi maki
3 leväarkkia (nori)
4 dl sushi-riisiä
50g tuoretta lohta

 

 

Ota nori-arkki bambumatolle. Kastele kädet ja pyörittele pallo riisiä käsissäsi. Laita riisi arkin keskelle ja levitä se "nypyttelemällä koko arkin laajuiseksi, lukuunottamatta parin sentin kaistaletta yläreunassa.

Laita valitsemasi täytteet 1/3 osa korkeudelle arkin alareunasta vaakasuoraan.

Rullaa maki bambumaton kanssa tiiviiksi rullaksi. Kostuta yläreuna jolloin nori liimaantuuu näppärästi kiinni. On hiukan hankala aluksi mutta nopeasti tämän oppii.

Pätki rulla sopivan mittaisiksi suupaloiksi terävällä veitsellä, jota voi välillä huuhdella vedellä niin homma onnistuu helpommin.

 

Sushi kaipaa seurakseen wasabia, kevyttä soijaa dippaukseen ja inkiväärilastuja (gari)